Jedva čekam

Jednom će doći dan kad ćete ćerkama objašnjavati da su kurve i sinovima da ne moraju u zatvor, jer kad tuku kurve, onda je to u redu.
Jednom će doći dan kada nećete zakidati sopstvenu decu radom na crno i sivo, kad nećete krasti od njih neplaćanjem kazni i poreza, nezakonitim radom i prihodima, lažnim svedočenjima protiv kolega i prijatelja, ulizičkim odnosom prema psihopatama i onima od kojih, o jadna mi jada, možete imati nekakvu korist.
Jednom će doći dan kad će vam se veza između samoubistva jedanaestogodišnje devojčice i sopstvenih grešaka ukazati kao proviđenje ispod mantije popa kriminalca i pedofila.
Dan u kojem ćete mrzeti sebe, sve oko sebe, sve što je bilo i sve što sledi, al’ će tu mržnju, uvrede i batine  da popije prijatelj u kafani ili žena kod kuće, jer nemate ni mozga ni hrabrosti da priznate grešku.
Jednom će doći dan kad nećete doručkovati neznanje i sebičluk i kada nećete tražiti da se čitav svet oblikuje prema vašim primitivnim potrebama  svedenim na daj, daj, daj, meni treba više, meni treba bolje, meni treba sve!
Jednom će doći dan kad ćete osetiti da ćutanje ima cenu koju ne možete da platite. I da su laž i sve njene sestre osvetoljubivije nego što vaš jadni, razoreni um može da podnese. Onda ćete optužiti dojučerašnja božanstva da su kriva za vašu bedu, bolest i jad. Onda ćete razumeti da nema pustih ostrva među ljudima, samo jebeno sebičnih koji širu sliku trajanja ne mogu ili neće da vide. Otresite ih k’o inje sa kaputa, odmah, ako imate bar i malo savesti!
Jednom će doći dan kad će vam se sve uloženo u zajednicu vratiti istom merom.
Jedva čekam.