Retrovizor

Svega ovoga ne bi bilo da ste se ikad pobunili na vreme.
Da ste vreme provodili u borbi za bolje uslove života, rada, zapošljavanja, školovanja, lečenja, a ne jureći vezu ili šemu da se okoristite o stranku ili državu, ne biste sada bili jadni i bedni i kobajagi obespravljeni.
Ko ste vi? 
Ljudi koji ćute kad plaćaju sindikalca pola miliona nečega mesečno, jer se nadaju da će im sindikat dati bednih dvesta evra kad im umre majka. 
Vi ste spremni da lažete i kradete i tako zarađen novac date lekaru, sudiji, policajcu, profesoru ne bi li ste bili tretirani kao nekakva persona kojoj pripada nešto više od mogućeg, a u stvari ste u tuđim očima bedni crv koji finansira skupe krpice, jahte, ludila razna, da, da, to ste.
Vi se kobajagi bunite kad vam poslodavac ili država duguje višegodišnju zaradu, a u pauzi pobune letujete na grčkim ostrvima jer od zarade i ne živite, a?
A od čega živite, ako smem da pitam?
Sažaljevate se nad mučenicima koji su se zbog duga za struju ubili, a jedva čekate da ukrkate sina u EPS, jer na posao neće ni morati da dolazi za platu od hiljadu evra, e bedo… Spremni ste, bre, da rođenu dvadesetogodišnju ćerku prodate bogatom starcu, da u njene sise uložite više nego u obrazovanje, samo da slučajno vaš komfor ne bude ugrožen smanjenjem plate ili privilegija, puna su vam usta skupoće dok državnim automobilom obilazite koke nosilje u vikendici, nemate problem s tim što vaše dete, iako netalentovano, dobija budžetsku stipendiju nauštrb genijalca koji sa nezaposlenom majkom živi u memljivoj garsonjeri?
Neka vam je kako vam je, bolje niste ni zaslužili. Ali da znate, baš me briga što u odbranu vaših sranja i vaših života sutra neće imati ko da ustane.
Najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob.
Toliko o tome.
O zadovoljstvu.
#nedelja #pre #navijanja #SP #finale #Hrvatska #Engleska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *